Aktualności

Poza standardową sprzedażą w sklepie stacjonarnym na rzeszowskim rynku i sprzedażą poprzez sklep internetowy staramy się bywać na różnych branżowych spotkaniach, targach, kiermaszach. 

Mobilny sklep na osiedlach Rzeszowa Od kilku tygo... czytaj dalej
Drodzy Państwo, mamy zaszczyt serdecznie zaprosić... czytaj dalej
Drodzy Pańśtwo, 6 -7. Grudnia bedziecie mogli spo... czytaj dalej
W wyjątkowych okolicznościach przyrody w Arboretum... czytaj dalej
11.09.2019 e Majdanie W samym środku Bieszczad odb... czytaj dalej
W pięknych okolicznościach przyrody, 9.08.2019 w M... czytaj dalej
W niedzielę, 4.08.2019 w Kresowej Osadzie w Baszni... czytaj dalej
Już w niedziele 14.07.19 odbędzie się I edycja Fes... czytaj dalej
Od 29.06 do 30.06 będziecie mogli spotkać nasze st... czytaj dalej

Poznaj sklep z produktami regionalnymi Podkarpackie Smaki

Skarbiec z tradycją kulinarną regionu: produkty Podkarpackie Smaki

Podkarpackie to ekologia bez potrzeby certyfikatu: czyste powietrze Bieszczadów i Beskidu Niskiego, prawie 40% terenów leśnych z parkami narodowymi i blisko setką rezerwatów, brak wielkiego przemysłu oraz tysiące niedużych gospodarstw z uprawą tradycyjną. Mieszka tu ponad 2 miliony – jak wskazują ogólnopolskie badania - najszczęśliwszych ludzi w kraju. I co ważne o najdłuższym średnim wieku w Polsce.
Towarzyszy nam na co dzień zapach świeżego chleba, mamy najlepsze wiejskie wędliny wędzone dymem z drewna owocowego. A smak kiszonych ogórków czy świeżej łemkowskiej bryndzy mogą nam pozazdrościć inni. Wyciągamy z niebytu historii smaki sięgające czasów I Rzeczpospolitej - kwaskowate owoce derenia, przez dietetyków określane superfoodem, z których jeszcze pod koniec XIX wieku robiono „polską oliwkę”. Te i wiele innych dawnych, tradycyjnych wyrobów można spotkać właśnie w tej części Polski. Na to wszystko nakłada się bogactwo etnosu kulturowego tych nacji, które żyły tu na przestrzeni wieków. Nie bez powodu kuchnia podkarpacka uznawana jest za jedną z najbardziej różnorodnych. Odwiedzając nasz region można zasmakować się w tych lokalnych potrawach: proziakach, hreczanykach, fuczkach, stolnikach czy szwabach.
Towarzyszą im wytwarzane przez lokalnych producentów sery, wędliny, miody, wypieki, przetwory owocowo-warzywne czy susze, które powstają z pasji i zamiłowania. Których smak i zapach zamknięty szczelnie w opakowaniu pozwala nam uczestniczyć w tym rytuale zdrowia i dobrego smaku.
Chcąc podzielić się z Państwem tym co mamy w regionie najlepsze, czyli podkarpackimi produktami regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi, a także naszą radością i energią z tej części Polski - otwieramy naszą spiżarnię i zapraszamy do zakupów.
A tych z Państwa, którzy planują odwiedziny w naszym województwie zapraszamy na podróże Szlakiem Kulinarnym Podkarpackie Smaki i Karpackim Szlakiem Wina. Wracając do domu można zabrać ze sobą małą pamiątkę kulinarną z Półki Podkarpackie Smaki, które stoją w wielu hotelach i restauracjach na terenie naszego województwa. 

Tak więc drzwi do naszej spiżarni www.sklep.podkarpackiesmaki.pl są już otwarte!

symbol.png

Podkarpackie Smaki

Skarbiec z tradycją kulinarną regionu: produkty Podkarpackie Smaki

Podkarpackie to ekologia bez potrzeby certyfikatu: czyste powietrze Bieszczadów i Beskidu Niskiego, prawie 40% terenów leśnych z parkami narodowymi i blisko setką rezerwatów, brak wielkiego przemysłu oraz tysiące niedużych gospodarstw z uprawą tradycyjną. Mieszka tu ponad 2 miliony – jak wskazują ogólnopolskie badania - najszczęśliwszych ludzi w kraju. I co ważne o najdłuższym średnim wieku w Polsce.
Towarzyszy nam na co dzień zapach świeżego chleba, mamy najlepsze wiejskie wędliny wędzone dymem z drewna owocowego. A smak kiszonych ogórków czy świeżej łemkowskiej bryndzy mogą nam pozazdrościć inni. Wyciągamy z niebytu historii smaki sięgające czasów I Rzeczpospolitej - kwaskowate owoce derenia, przez dietetyków określane superfoodem, z których jeszcze pod koniec XIX wieku robiono „polską oliwkę”. Te i wiele innych dawnych, tradycyjnych wyrobów można spotkać właśnie w tej części Polski. Na to wszystko nakłada się bogactwo etnosu kulturowego tych nacji, które żyły tu na przestrzeni wieków. Nie bez powodu kuchnia podkarpacka uznawana jest za jedną z najbardziej różnorodnych. Odwiedzając nasz region można zasmakować się w tych lokalnych potrawach: proziakach, hreczanykach, fuczkach, stolnikach czy szwabach.
Towarzyszą im wytwarzane przez lokalnych producentów sery, wędliny, miody, wypieki, przetwory owocowo-warzywne czy susze, które powstają z pasji i zamiłowania. Których smak i zapach zamknięty szczelnie w opakowaniu pozwala nam uczestniczyć w tym rytuale zdrowia i dobrego smaku.
Chcąc podzielić się z Państwem tym co mamy w regionie najlepsze, czyli podkarpackimi produktami regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi, a także naszą radością i energią z tej części Polski - otwieramy naszą spiżarnię i zapraszamy do zakupów.
A tych z Państwa, którzy planują odwiedziny w naszym województwie zapraszamy na podróże Szlakiem Kulinarnym Podkarpackie Smaki i Karpackim Szlakiem Wina. Wracając do domu można zabrać ze sobą małą pamiątkę kulinarną z Półki Podkarpackie Smaki, które stoją w wielu hotelach i restauracjach na terenie naszego województwa. 

Tak więc drzwi do naszej spiżarni www.sklep.podkarpackiesmaki.pl są już otwarte!

symbol.png