Aktualności

Poza standardową sprzedażą w sklepie stacjonarnym na rzeszowskim rynku i sprzedażą poprzez sklep internetowy staramy się bywać na różnych branżowych spotkaniach, targach, kiermaszach. 

Drodzy Pańśtwo, 6 -7. Grudnia bedziecie mogli spo... czytaj dalej
W wyjątkowych okolicznościach przyrody w Arboretum... czytaj dalej
11.09.2019 e Majdanie W samym środku Bieszczad odb... czytaj dalej
W pięknych okolicznościach przyrody, 9.08.2019 w M... czytaj dalej
W niedzielę, 4.08.2019 w Kresowej Osadzie w Baszni... czytaj dalej
Już w niedziele 14.07.19 odbędzie się I edycja Fes... czytaj dalej
Od 29.06 do 30.06 będziecie mogli spotkać nasze st... czytaj dalej

Poznaj sklep z produktami regionalnymi Podkarpackie Smaki

Skarbiec z tradycją kulinarną regionu: produkty Podkarpackie Smaki

Podkarpackie to ekologia bez potrzeby certyfikatu: czyste powietrze Bieszczadów i Beskidu Niskiego, prawie 40% terenów leśnych z parkami narodowymi i blisko setką rezerwatów, brak wielkiego przemysłu oraz tysiące niedużych gospodarstw z uprawą tradycyjną. Mieszka tu ponad 2 miliony – jak wskazują ogólnopolskie badania - najszczęśliwszych ludzi w kraju. I co ważne o najdłuższym średnim wieku w Polsce.
Towarzyszy nam na co dzień zapach świeżego chleba, mamy najlepsze wiejskie wędliny wędzone dymem z drewna owocowego. A smak kiszonych ogórków czy świeżej łemkowskiej bryndzy mogą nam pozazdrościć inni. Wyciągamy z niebytu historii smaki sięgające czasów I Rzeczpospolitej - kwaskowate owoce derenia, przez dietetyków określane superfoodem, z których jeszcze pod koniec XIX wieku robiono „polską oliwkę”. Te i wiele innych dawnych, tradycyjnych wyrobów można spotkać właśnie w tej części Polski. Na to wszystko nakłada się bogactwo etnosu kulturowego tych nacji, które żyły tu na przestrzeni wieków. Nie bez powodu kuchnia podkarpacka uznawana jest za jedną z najbardziej różnorodnych. Odwiedzając nasz region można zasmakować się w tych lokalnych potrawach: proziakach, hreczanykach, fuczkach, stolnikach czy szwabach.
Towarzyszą im wytwarzane przez lokalnych producentów sery, wędliny, miody, wypieki, przetwory owocowo-warzywne czy susze, które powstają z pasji i zamiłowania. Których smak i zapach zamknięty szczelnie w opakowaniu pozwala nam uczestniczyć w tym rytuale zdrowia i dobrego smaku.
Chcąc podzielić się z Państwem tym co mamy w regionie najlepsze, czyli podkarpackimi produktami regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi, a także naszą radością i energią z tej części Polski - otwieramy naszą spiżarnię i zapraszamy do zakupów.
A tych z Państwa, którzy planują odwiedziny w naszym województwie zapraszamy na podróże Szlakiem Kulinarnym Podkarpackie Smaki i Karpackim Szlakiem Wina. Wracając do domu można zabrać ze sobą małą pamiątkę kulinarną z Półki Podkarpackie Smaki, które stoją w wielu hotelach i restauracjach na terenie naszego województwa. 

Tak więc drzwi do naszej spiżarni www.sklep.podkarpackiesmaki.pl są już otwarte!

symbol.png

Podkarpackie Smaki

Skarbiec z tradycją kulinarną regionu: produkty Podkarpackie Smaki

Podkarpackie to ekologia bez potrzeby certyfikatu: czyste powietrze Bieszczadów i Beskidu Niskiego, prawie 40% terenów leśnych z parkami narodowymi i blisko setką rezerwatów, brak wielkiego przemysłu oraz tysiące niedużych gospodarstw z uprawą tradycyjną. Mieszka tu ponad 2 miliony – jak wskazują ogólnopolskie badania - najszczęśliwszych ludzi w kraju. I co ważne o najdłuższym średnim wieku w Polsce.
Towarzyszy nam na co dzień zapach świeżego chleba, mamy najlepsze wiejskie wędliny wędzone dymem z drewna owocowego. A smak kiszonych ogórków czy świeżej łemkowskiej bryndzy mogą nam pozazdrościć inni. Wyciągamy z niebytu historii smaki sięgające czasów I Rzeczpospolitej - kwaskowate owoce derenia, przez dietetyków określane superfoodem, z których jeszcze pod koniec XIX wieku robiono „polską oliwkę”. Te i wiele innych dawnych, tradycyjnych wyrobów można spotkać właśnie w tej części Polski. Na to wszystko nakłada się bogactwo etnosu kulturowego tych nacji, które żyły tu na przestrzeni wieków. Nie bez powodu kuchnia podkarpacka uznawana jest za jedną z najbardziej różnorodnych. Odwiedzając nasz region można zasmakować się w tych lokalnych potrawach: proziakach, hreczanykach, fuczkach, stolnikach czy szwabach.
Towarzyszą im wytwarzane przez lokalnych producentów sery, wędliny, miody, wypieki, przetwory owocowo-warzywne czy susze, które powstają z pasji i zamiłowania. Których smak i zapach zamknięty szczelnie w opakowaniu pozwala nam uczestniczyć w tym rytuale zdrowia i dobrego smaku.
Chcąc podzielić się z Państwem tym co mamy w regionie najlepsze, czyli podkarpackimi produktami regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi, a także naszą radością i energią z tej części Polski - otwieramy naszą spiżarnię i zapraszamy do zakupów.
A tych z Państwa, którzy planują odwiedziny w naszym województwie zapraszamy na podróże Szlakiem Kulinarnym Podkarpackie Smaki i Karpackim Szlakiem Wina. Wracając do domu można zabrać ze sobą małą pamiątkę kulinarną z Półki Podkarpackie Smaki, które stoją w wielu hotelach i restauracjach na terenie naszego województwa. 

Tak więc drzwi do naszej spiżarni www.sklep.podkarpackiesmaki.pl są już otwarte!

symbol.png