Producenci
Producentów z terenu województwa podkarpackiego – w sumie kilkadziesiąt firm z sektora przetwórstwa rolno-spożywczego - łączy generalnie szacunek do naszego dziedzictwa kulinarnego z naciskiem na jakość i ekologię. Są wśród nich m.in. piekarnie, cukiernie, pasieki, masarnie i zakłady mięsne, producenci wody gazowanej, soków i olejów, przetwórnie warzyw i owoców, a także spece od pierogów i serów.
W większości przypadków są to firmy rodzinne, w których często drugie, a nawet już trzecie pokolenie nawiązuje do tradycji kulinarnej regionu, szanując jego kulturowe dziedzictwo. Wytwarzane w tych przedsiębiorstwach produkty powstają ze świadomej potrzeby ocalenia od zapomnienia tej tradycji oraz z zamiłowania do otaczającej nas natury.
„PIEROŻEK” AR Szelc Sp. J.
Bałon Krzysztof EKO BAŁON
Ryś Podkarpacki
Enklare Natural Cosmetics
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula sp. z o.o.
FABRYKA PIECZYWA CUKIERNICZEGO „SAN”- Pajda sp. z o.o.
Firma Handlowo Usługowo Produkcyjna RAVIX s.c. B. DYGDOŃ, P.DYGDOŃ
Gospodarstwo Rolno-Pasieczne Jerzy i Nathalie Leban
Gospodarstwo Rybackie Starzawa
Kłos-Pol
Korab Garden
LA-SED Trade
LAVARE
M Pelczar Chocolatier Anna Pelczar
Marcin Kut ,Kożuchów 60, 38-124 Wiśniowa
Marek Bargieł Wytwórnia Ciast i Lodów "SANTOS"
Masarnia Osip s.c. Zygmunt i Kamil Osip
MIR-LEK
Młyn Frysztak Sp. z o.o.
Moreso
Natacha Leban Food
Owocowe Smaki Sp. z o. o.
Piekarnia Kiełtyka "Marek Kiełtyka"
Pasieka Leśne Miody
Piekarnia Radosna Twórczosc
Piekarnia Radosna Twórczość
Polska Róża
PPHU „AWB” Alina Becla
Przedsiębiorstwo Nasienne „Centrala Nasienna” sp. z o. o.
Purella SuperFoods
Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne "FIGA"
Sosta
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia "Pro Carpathia"
Stowarzyszenie Producentów Fasoli Tycznej "Piękny Jaś" we Wrzawach
Uzdrowisko Iwonicz S.A.
Uzdrowisko Rymanów S.A.
Wędliny Regionalne U Schabińskiej w Zimnej Wodzie
Wędliny u Schabińskiej
WYDAWNICTWO KSIĄŻKOWE CARPATHIA
Wydawnictwo Żyzowski
Zagroda Handzlowianka
Zakład Cukierniczo – Piekarniczy „IZA” Izabela Szczęch
ZAKŁAD MIĘSNY "JASIOŁKA"
Zakład Mięsny „SMAK-GÓRNO”
Zakład Pieczywa Trwałego Bogumiła Ramska
Zakład Przetwórczo-Handlowy „Baszpol”
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Marek Leśniak w Strzyżowie
Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „ORZECH” sp. z o.o.
Zakład Uboju i Przerobu Mięsa Jan Fołta
Zaparzymy
Zarząd Dóbr Smolin
Złoto Polskie
Poznaj sklep z produktami regionalnymi Podkarpackie Smaki
Skarbiec z tradycją kulinarną regionu: produkty Podkarpackie Smaki
Podkarpackie to ekologia bez potrzeby certyfikatu. Towarzyszy nam na co dzień zapach świeżego chleba, mamy najlepsze wiejskie wędliny wędzone dymem z drewna owocowego. A smak kiszonych ogórków czy świeżej łemkowskiej bryndzy mogą nam pozazdrościć inni. Na to wszystko nakłada się bogactwo etnosu kulturowego tych nacji, które żyły tu na przestrzeni wieków. Nie bez powodu kuchnia podkarpacka uznawana jest za jedną z najbardziej różnorodnych. Odwiedzając nasz region można zasmakować się w tych lokalnych potrawach: proziakach, hreczanykach, fuczkach, stolnikach czy szwabach.
Towarzyszą im wytwarzane przez lokalnych producentów sery, wędliny, miody, wypieki, przetwory owocowo-warzywne czy susze, które powstają z pasji i zamiłowania. Których smak i zapach zamknięty szczelnie w opakowaniu pozwala nam uczestniczyć w tym rytuale zdrowia i dobrego smaku.
Chcąc podzielić się z Państwem tym co mamy w regionie najlepsze, czyli podkarpackimi produktami regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi, a także naszą radością i energią z tej części Polski - otwieramy naszą spiżarnię i zapraszamy do zakupów.
Zapraszamy do zakupów!
Podkarpackie Smaki
Skarbiec z tradycją kulinarną regionu: produkty Podkarpackie Smaki
Podkarpackie to ekologia bez potrzeby certyfikatu. Towarzyszy nam na co dzień zapach świeżego chleba, mamy najlepsze wiejskie wędliny wędzone dymem z drewna owocowego. A smak kiszonych ogórków czy świeżej łemkowskiej bryndzy mogą nam pozazdrościć inni. Na to wszystko nakłada się bogactwo etnosu kulturowego tych nacji, które żyły tu na przestrzeni wieków. Nie bez powodu kuchnia podkarpacka uznawana jest za jedną z najbardziej różnorodnych. Odwiedzając nasz region można zasmakować się w tych lokalnych potrawach: proziakach, hreczanykach, fuczkach, stolnikach czy szwabach.
Towarzyszą im wytwarzane przez lokalnych producentów sery, wędliny, miody, wypieki, przetwory owocowo-warzywne czy susze, które powstają z pasji i zamiłowania. Których smak i zapach zamknięty szczelnie w opakowaniu pozwala nam uczestniczyć w tym rytuale zdrowia i dobrego smaku.
Chcąc podzielić się z Państwem tym co mamy w regionie najlepsze, czyli podkarpackimi produktami regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi, a także naszą radością i energią z tej części Polski - otwieramy naszą spiżarnię i zapraszamy do zakupów.
Zapraszamy do zakupów!